Këshilli i Qarkut Vlorë

Perfundoi faza e pare perzgjedhese per ne festivalin folklorik te Gjirokastres

March 15, 2023

Sot perfundoi faza e pare perzgjedhese e qarkut Vlore per ne festivalin folklorik te Gjirokastres me performancen e grupeve dhe bartesve popullore te bashkise Vlore: Grupi Çam, grupi i Dukatit, i Mekatit, i Kanines, i Llakatundit; grupet: “Djemtë e Vlorës”, “Pavarësia”, “Jehona”, “Ballkoni i Vlores”. Performuan materiale te reja. ansamblet: “Cameria”, “Bilbili” dhe “ Cipini”. Kerkova dhe Panajaja u perfaqesuan me materiale monofoni. Si pjese e performancave artistike u paraqit edhe nje material nga grupi i femijeve te qendres kulturore te femijeve te bashkise Vlore “Gjyzaret e cdo stine”.
Ne kete aktivitet te fundit per kete faze konkurruese komisioni ne nivel qarku u dha mundesine edhe grupeve te zonave te tjera qe nuk paten mundesi te paraqisnin materialet e tyre ne aktivitetet e mehershme te kesaj faze; grupi polifonik i Rromsit dhe grupi i valleve “Podhon to Amarandon” i bashkise Sarande.

Last modified: March 19, 2023

Comments are closed.